10 parasta paikkaa joissa olen käynyt

Olen käynyt useissa eri paikossa, mutta jos näistä pitäisi valita kymmenen parasta paikkaa, niin vaikeaksi menee. Jokaiselle löytyy joka paikasta varmasti jotakin, mutta se että paikka menee kymmenen parhaan paikan joukkoon, vaatii paikalta kyllä paljon. Mutta yritetään.

Sijalla 10 Tukholma, jossa on tullut käytyä varmasti useita kymmeniä kertoja. Lähinnä laivalla ja Tukholmasta, mutta paikkana Tukholma on rakas ja tuttu. Ja aina joka kerralla löytyy paljon mukavaa katseltavaa, vaikka täytyy myöntää että aikalailla samoja reittejä siellä tulee mentyä.

Sijalle 9 nostetaan samasta syystä Tallinna. Aina siellä tulee käytyä ja Tallinnan vanha kaupunki on varsin upea paikka kaikin puolin. Ehkä hieman kallistunut turistipaikka jo tätä nykyä, mutta löytyy sieltäkin omat jutut miksi se on niin suosittu.

Kahdeksantena voisi olla vaikkapa Pärnu, joka on Tallinnasta hieman eteenpäin. Siellä on tullut vierailtua pienempiä ja isompia ajanjaksoja useamman vuoden ajan ja halvan hintatason lisäksi paikassa viehättää sen kesäinen kauneus.

Seitsemäntenä on Kööpenhamina, paikka jossa on tullu käytyä jo useamman kerran. Upea kaupunki, melkoisen kallis mutta varsinkin kesäisin todella upea paikka.
Kuudentena otetaan tähän Split, jossa tuli vierailtua pari kesää sitten. Upea paikka kaiken puolin, kuten koko Kroatia muutenkin.

Viidenneksi olen valinnut Pariisin, jossa pääsimme vaimon kanssa vierailemaan viime keväänä. Kaikin puolen upea reissu ja mahtava paikka.

Neljäntenä onkin sitten Dubrovnik, joka sekin sijaitsee Kroatiassa. Mahtava kaupunki ja varsinkin kukkulalta on upeat maisemat itse kaupunkiin. Muutenkin kaupunki hehkui todella mahtavaa ilmapiiriä kesäkuumalla.

Kolmanneksi olen valinnut niin ikään Kroatiassa sijaitsevan Zlatni Rat –rannan, joka sijaitsee eräällä Kroatian rannikon saarista. Upea pikkukiviranta, joka on maailmankuulu upeista ilmoistaan ja muutenkin paikka on todella upea.

Kakkoseksi nostan Rooman, joka yllätti meikäläisen viime kesänä positiivisesti. Upea paikka joka huokuu historiaa isosti. Kiertoajeluita todella helteisissä oloissa, mikäs sen mukavampaa.
Ykkönen on, ei välttämättä millään isolla erolla Venetsia, joka oli upea kokemus. Kaikin puolin paikka erosi muista käymissäni paikoissa ja oli oikeastaan juuri sellainen jota olin sen kuvitellutkin olevan.

Menisin näihin kaikkiin paikkoihin milloin tahansa uudelleen ja varmasti tulenkin niissä vielä joskus käymään. Näiden rinnalle tulee varmasti lähiaikoina paljon uusia kohteita ja luulen että viiden vuoden päästä tämäkin lista näyttää ihan erilaiselta. Onkin mielenkiintoista nähdä miltä kyseinen lista näyttää esimerkiksi vuoden 2020 lopussa.