Centroid on matkablogi

Heippa hei kaikille lukijoille. Kiva että olet päätynyt lukemaan juuri meikäläisen matkablogia, vaikka parempiakin on sadoittain maailmalla. No joka tapauksessa, minä olen siis Risto ja tämän Centroid-blogin avulla haluan tuoda esille omia matkailuun liittyviä mielihalujani ja kaikkea mikä siihen liittyy. Olen siis innostunut ja kiinnostunut matkailusta ja olen jo tähän 25 –vuoden ikään ehtinyt matkailla jo useammassa maassa.

Olen myös jo suunnitellut muutaman tulevan matkan ja näistä matkoista tulen teille myös kertomaan. Lähisuunnitelmissani minulla on kaksi matkaa Eurooppaan mutta pitkän ajan tähtäimessä minulla on myös tarkoitus lähteä katsomaan hieman miltä USA:n kulmat näyttävät.

Blogin on tarkoitus herättää myös ajatuksia ja senpä takia haluan myös kertoa teille toisesta harrastuksestani, erilaisten karttojen keräilemisestä. Haluan myös tuoda teille julki hieman omaa elämään ja haluan kertoa jotain pientä yksityiselämästäni. No ehkä se tulee tässä myös hieman itsestään, joten en ala sen kummemmin itseäni esittelemään. Mutta sen verran voin toki kertoa että olen siis 25-vuotias, perheellinen mies ja asun eteläisessä Suomessa.

Todellinen intohimoni on kuitenkin matkustaminen ja eipä oikeastaan väliä tapahtuuko matkustaminen autolla, veneellä, laivalla tai lentokoneella, kaikki käy. Usein matkan odottaminen on se paras juttu ja usein se odottaminen kestää huomattavasti pidempään. Ja kun matkalla sitten ollaan, menee se todella nopeasti ohi, ehkä joskus liian nopeasti. Ja matkan jälkeen meillä on parhaassa tapauksessa muistot ja valokuvat reissulta. Ja näitä muistoja on sitten mukava muistella myöhemmin, kenties uutta reissua suunnitellessa.

Karttaharrastuksestani voin kertoa laajemmin lisää, mutta mainittakoon tässä että keräilen erilaisia historiallisia karttoja. Vanhimmat kartat joita minulla on, ovat useita satoja vuosia vanhoja. Tämän päivän karttahan jokaisella on puhelimessa tai navigaattorissa, todella harvat enää käyttävät perinteisiä paperikarttoja. Aikoinaan paperikartta oli todellinen luksus ja suunnistus tapahtui pahimmillaan tähtien avulla. Nykyään harva sen osaa ja eipä se kaupungissa moneltakaan enää onnistu.

Mutta oikein mukavaa että olet vieläkin blogini parissa ja luet tätä tervetuliaistekstiä. Toivottavasti tekstini herättävät jonkin verran edes mielenkiintoasi ja saat jotain uutta ajateltavaa. Matkailu avartaa mukavasti mielen ja reissuilla näkee aina paljon uutta ja erilaista. Ihmismieli on samalla todella utelias ja matkustamalla jokainen saa varmasti uusia asioita mieleensä ja näkee samalla paljon kaikennäköistä uutta ja uskomatonta. Ja vaikka matkustaisit samaan paikkaan useamman kerran, olen varma että joka kerralla koet jotain aivan uutta.