Google Earth Pro – huima karttaohjelmisto

google earth
Tietokoneille ja älylaitteille tarkoitettuja karttaohjelmia on lukuisia. Itse olen käyttänyt jo useamman vuoden Googlen eri tuotteita ja tällä hetkellä olen erityisesti tykästynyt Google Earth Pro – ohjelmiston käyttöön. Koko ajan uusia ominaisuuksia saava ohjelmisto on tämän hetken paras kaikille käyttäjille tarkoitettu ohjelmisto.

Tällä hetkellä tavallisille kuluttajille on tarjolla ilmainen Google Earth ja maksullinen Google Earth Pro, mutta tuon maksullisenkin version saa ilmaiseksi käyttämällä omaa sähköpostiosoitetta ja avainta GEPFREE. Ohjelma on saatavissa niin PC:lle kuin Macillekin.

Earth Pro on ollut itselläni käytössä jo useamman vuoden ja en voi muuta kuin suositella kyseistä ohjelmaa. Ohjelma tarjoaa upeita eri työkaluja joiden avulla käyttäjä voi tutustua käytännössä koko maailmaan. Aloittelijalle voisi antaa viisi eri tärppiä, joiden avulla koko ohjelma tulee varmasti tutuksi.

Monen ensikäyttäjän ensimmäinen asia on katsella kuvaa omasta kodista tai koulusta, tai vaikkapa työpaikasta tai kesämökistä. Tämä onkin varsin helppoa, sillä syöttämällä osoitteen kenttään ja napsauttamalla Haku-painiketta. Tämän seurauksena käyttäjän näkymä lennätetään siihen osoitteeseen jonka asiakas on valinnut.

Käyttäjä voi myös suorittaa maailmanympärysmatkan, sillä se hoituu ohjelman kautta helposti. Käyttäjän tulee avata Paikat-paneelissa Opi ja tutki –kansio ja sieltä kaksoisnapautuksella auki Tutki –osio. Ja näin käyttäjä pääsee maailmanympärysmatkalle.

Mainio toiminto on myös hakea ohjelman avulla reittiohjeet paikasta A paikkaan B. Reittiohjeiden hakemisesta ja reitin kiertomatkat löytyvät helposti ohjeiden avulla.

Käyttäjä voi myös ohjelman avulla tarkastella muiden käyttäjien luomia upeita sijainteja ja ominaisuuksia. Nämä löytyvät Tasot –paneelista, jossa on erillinen yhteisö esittelee –osio. Nämä kiinnostavat paikkamerkitsimet näkyvät 3D-esityksessä. Näitä ja paikkatietoja pääsee tarkastelemaan kaksoisnapsauttamalla.

Käyttäjällä on mahdollisuus tarkastella maastoa kolmiulotteisena ja tämä antaa käyttäjälle upean mahdollisuuden todelliseen nojatuolimatkailuun, sen verran hyvää materiaalia on tarjolla. Upea juttu on esimerkiksi Grand Canyonia tarkastellessa, siellä voi parhaimmillaan päästä jo tunnelmaan kuin olisit itse paikan päällä.

Ohjelman avulla pääsee tutustumaan myös suurimpien kaupunkien silhuetteihin upein 3D-kuvin ja näiden avulla käyttäjällä on mahdollisuus vaikkapa käydä etukäteen katsomassa miltä lomakohteessa näyttää. Tätä olen ainakin itse aktiivisesti harrastanut ja tulen myös jatkossa harrastamaan. Useasta kohteesta on olemassa lukuisia valokuvia ja myös huimia 360 asteen kuvia, joissa pääsee katsomaan kohdetta joka kulmasta.

Tämän kaltaiset karttaohjelmat ovat siitä vaarallisia, että aikaa voi mennä usein jopa tunteja kun uppoutuu oikein tutkimaan mitä kaikkea on tarjolla. Sen lisäksi ohjelma tarjoaa paljon sellaisia ominaisuuksia joiden kanssa voi tehdä omia lomasuunnitelmia ja onpa joskus äkkilähtökin tullut varattua ihan vaan sen takia kun olen käynyt katsomassa miltä eräs paikka näyttää. Innostuin ja kiinnostuin paikasta ja sen jälkeen kävin katsomassa olisiko kohteeseen mahdollisesti tarjolla edullisia äkkilähtöjä.

Ja olihan niitä, vieläpä todella halvalla, ja lähdimme sitten koko perhe viikon reissuun. Onneksi tuolloin oli aikaa lähteä ja reissu oli ehkä yksi parhaimpia mitä olemme koskaan perheenä tehnyt.

Jos jotain ohjelmaa haluaa lomasuunnitteluun käyttää, niin yksi parhaista on varmasti nimenomaan Googlen Earth Pro ja Google Earth ohjelmat. Jos et ole vielä jostain syystä itse kokeillut näitä ohjelmia niin suosittelen lataamaan ja asentamaan ohjelman ja kokeilemaan mitä kaikkea sillä on lomailijalle ja matkakuumeesta kärsivälle tarjota. Ja kuten varmasti kaikki me tiedämme että hyvin suunniteltu reissu on aina paljon paremmin toteutettavissa oleva ja mahdollisuudet reissun onnistumiseen ovat paljon paremmat.
Jahas, mihinkäs sitä seuraavaksi lähtisi, taidan mennä hieman selailemaan omaa ohjelmaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *